Skip to content

Lørdag 14. februar 2015 vant jeg Norgesmesterskapet i karate i Trondheim Spektrum.
Det var totalt 398 utøvere fra 63 klubber i årets NM hvor jeg vant dobbelt gull og 1 bronse som ga meg min 10 NM tittel.
Jeg ble kåret til mesterskapets beste utøver og ble tildelt selveste Hans Majestet Kongens Pokal, noe som gjorde meg ydmyk og ærefull.

Jeg kjempet totalt 9 kamper, uten å få en eneste scoring i mot meg i begge vektklassene jeg vant, (-75kg og i Shobu Ippon).
Jeg scoret totalt 31 poeng, mot forskjellige klubber som blant annet Mizuchi, Troll, Tønsberg, Glaushaugen og faktisk Tiger karateklubb.

Norgesmester i vektklassen herrer -75 kg


Jeg kjempet i vektklassen -75kg som jeg var regjerende norgesmester fra 2014.
På lørdag kjempet jeg mot flere gode utøvere og møtte tilslutt en klubbkamerat fra Tiger KK i finalen.
Halvor Grønvold og jeg har hatt flere nære oppgjør i det siste og kjenner hverandre godt på matta som kan gjøre kampen ekstra spennende.
Jeg syns det var gøy at jeg vant alle innledende kamper og finalen uten å få en eneste scoring i mot. Takker for Grønvold for finalekampen.

Norgesmester i Herrer Shobu Ippon, (sudden death)


Shobu Ippon er når ett eneste poeng avgjør kampen.
Disse kampene preges av stor intensitet og spenthet fordi motstanderne vet at en eneste perfekt teknikk avgjør.
Det er kun tynne hansker og tannbeskytter som benyttes som gjør at det er ofte er hardere kontakt enn i de andre klassene.
Stevnereglementet er det første regelverk innen karate og har vært uendret siden det først kom ut for mer enn 50 år siden.
Jeg vant også her alle mine kamper uten en eneste scoring i mot og slo ut Arik Amroun fra Mizuchi karateklubb i Norgesmesterskapets superfinale. Jeg vil takke Amroun for for finalekampen.

Rørt av å motta Hans Majestets Kongens Pokal

Jeg visste at jeg hadde levert en sterk prestasjon under årets NM, men var også veldig klar over at det var flere gode utøvere som hadde en god dag. Jubelen fra mine klubbkamerater var derfor stor da Kampsportsforbundets president Trond Berg annonserte at jeg var vinneren av Kongens pokal! Det var stort for meg og jeg ble veldig rørt av utdelingen som videoen viser.

5 Norgesmestre til Tiger Karateklubb


Nederst fra høyre: Idrees Abdullah, Steffen Larsen, Andrine Hilton, Silje Berge, & Eirik Bjørnstedt
Tiger Karateklubb tok mange medaljer under NM i Trondheim Spektrum.
Sammen med mine klubbkamerater var vi 5 stykker som vant 6 gull.

Jeg vil også takke Tiger karateklubb trenere Håkon «Shogun» Fredriksen, Rune Asp, Erik Haugen, Trond Erik og Rune Berge.
Det er trivelig å se at våre dommere også er godt representert med Jan Røsholm og Jeppe Henriksen.

Back To Top