Skip to content


Meg og klubbkamerat Halvor Grønvold fra Tiger KK utenfor PIERRE DE COUBERTIN STADIUM i Paris.

I helgen deltok jeg i Paris Open i Frankrike. Mesterskapet er i Premier League turneringen 2014 og tiltrakk seg verdens beste utøvere. Store nasjoner som Frankrike, Argentina, Japan, USA og Russland stilte med sine tøffeste atleter i ett mesterskap som hadde over 700 utøvere fra 58 nasjoner.

Jeg deltok i -75 kg kategorien for herrer sammen med klubbkamerat fra Tiger KK Halvor Grønvold.
Vår vektklasse hadde 106 utøvere blant den største i mesterskapet.

MØTTE FRANSKMANN


Meg (rødt) mot franske Amin Bouazza (blått) i Paris Open.

Min første kamp gikk mot den franske landslagsutøveren Amin Bouazza.
Han var ett hode høyere enn meg og hadde derfor lengre rekkevidde.
Jeg visste at jeg må virkelig overbevise for å slå ut en fransk landslagsutøver på hjemmebane.

Kampen kjøres i gang og jeg bestemmer meg for å ta senter på matteområde. Jeg prøver ut noen bevegelsesfinter på Bouazza og merker han er angrepsvillig. I det han angreper rygger jeg kun et steg tilbake og timer han med et slag rett på haken! Slaget er så hardt at det gjør vondt i hånden min. Kan kan bare innbille meg hvordan han føler seg. Men alle dommerne er klare i sin vurdering og gir meg enstemmig poeng. Kampen forsetter og jeg gjentar akkurat samme teknikk, men denne gang går Bouazza i gulvet. Jeg sloss tøft og styrer kampen slik at jeg vinner 2-0.
Det føltes deilig å slå ut en franskmann på hjemmebane og spesielt på slikt høyt nivå. Jeg er også fornøyd med å beholde nullen, dvs. at motstanderen ikke klarte å score poeng i det hele tatt.

KNEPENT TAP MOT MAKEDONIA

I min andre kamp møtte jeg Makedonske Enes Smailagic. Jeg kjenner han fra før og vet han er dyktig. Men på dette nivået er alle utøverne meget gode så det blir en kamp preget av taktikk. Smailagic tar ledelsen, men jeg utligner halveis i kampen. Rett før slutt scorer han poeng på slag til hode og jeg taper 2-1. Makedoneren taper dessverre neste kamp og det blir ingen rekvalifisering på meg.


Meg inne i PIERRE DE COUBERTIN STADIUM i Paris.


SPEKTAKULÆR FINALE I PARIS OPEN

Ukrainske Horuna Stanislav vant finalen på en meget spektakulær måte mot Egypt 8-0 før full tid.
Dette er en dyktig fighter som jeg ønsker å møte en dag. Enjoy:

NESTE KONKURRANSE

Neste helg er det Landslagsamling i Oslo under ledelse av Britiske verdensmester Wayne Otto. Det blir en tettpakket helg med MANGE timers tøff trening. Mitt neste mesterskap er heller ikke langt vekke. Helgen 24-26 januar stiller jeg i Ishøj Cup i København i Danmark.
Her er video fra samme mesterskap i fjor:

Back To Top