Skip to content

I helgen 11-13 oktober trente jeg 7,5 timer med 7dan sortebelte Richard Amos i Tiger Karateklubb.
Denne samlingen tiltrakk seg over 70 utøvere fra 7 forsjellige klubber. Itillegg klarte jeg å vinne østlandsmesterskapet i Bærum på lørdag!

I helgen var det mye moro, men også verdifull trening. Må også benytte sjansen å nevne Håkon «shogun» Fredriksen som var et godt forbilde sammen med flere Tigermedlemmer trente doble partier gjennom hele helgen. Det er ytterst skjeldent man får anledning til å lære fra en så dedikert instruktør som Amos. Jeg lærte mye nytt og fikk godt utbytte av treningen og vil takke Richard Amos for at han underviste hos Tiger Karateklubb. Programmet for helgen var hektisk, men veldig moro.

Fredag
18:00-19:30 Karate med Richard Amos

Lørdag
kl 11:00-12:30 Karate med Richard Amos
kl 14:00-16:00 Østlandsmesterskap i Bærum
kl 17:00-18:30 Karate med Richard Amos

Søndag
kl 12:00-13:30 Karate med Richard Amos
kl 16:00-17:30 Karate med Richard Amos

BAKGRUNN TIL RICHARD AMOS

Richard Amos er født i England i 1963 og han begynte med karate i en alder av 10 år.
Richard Amos har bodd i Japan i 10 år, hvor han lærte japansk, trente karate og bodde på hovedkvarteret til Japan Karate Association. Her fullførte Amos et 3-årig instruktør program hos JKA, som bare 2 andre vestlige har noensinne klart å gjøre i JKA sin 50 årige historie! Amos underviste i 6 år i hovedkvarteret til JKA, før han åpnet sin egen Dojo i hjertet av Tokyo.

I Japan har Richard Amos har vunnet andre og tredje plass i All- Japan Championships flere ganger, hvor ingen utlending har noensinne har nådd en semifinale engang. Nå bor Amos i New York som en etablert profesjonell karate instruktør med internasjonal anerkjennelse. Han underviser hver dag på hovedkvarteret i sin egen dojo på 63rd Street og 3rd Avenue på Manhattan, New York.

ØSTLANDSK MESTER

Det var en hektisk helg, men jeg klarte å vinne Østlandsmesterskapet i Bærum i tillegg til all treningen i Tiger Karateklubb. Skal man bli best, må man trene mest! Her kan dere se noen få høydepunkt fra mesterskapet.

 

NESTE ARRANGEMENT

Neste arrangement for meg er konkurransen JKA OPEN i Lurahallen i Sandnes på Lørdag 26 oktober.
Innledende runder er fra kl 13:00-15:00 og finalen går kl 16:00.

I JKA OPEN finnes det ingen vektklasser. Det brukes kun tannbeskytter og tynne hansker også tillates det hardere kontakt. Utgangspunktet er at alle har muligheten til å overmanne sin motstander, uavhengig av sin egen størrelse eller vekt, med kun en perfekt teknikk. Vi er 4 utøvere som reiser sammen med en coach fra Tiger KK.

«Aldri tenk på det å vinne. Tenk heller at du ikke behøver å tape»
– fra Gichin Funakoshi –

 

Back To Top