Skip to content

I helgen trente jeg sammen med Norgeseliten i Karate under ledelse av Britiske Wayne Otto.
Jeg trente totalt 6 økter, i 9,5 timer på 2,5 dag med utfordrende fysiske øvelser.
Det var 40 topp motiverte utøvere og 5 engasjerte trenere som gjorde helgen til en suksess!

RESULTAT GJENSPEILER SEG I FORBEREDELSER

Når jeg skal gjennom ett slikt krevende program på så kort tid er en nøkkelingrediens planlegging.
Det er tøft nok bare å gjennomføre 9,5 timer på landslagsnivå på en helg, enda tøffere å forbedre seg på øktene! Det er utfordrende for kroppen med så mye trening og det er viktig med riktig mat, drikke og tøy slik at jeg restituerer meg optimalt mellom øktene. Jeg bruker og anbefaler restitusjontøy fra 2XU som gjør at ny oksygen transporteres raskere til sliten musklatur. I hvileperiodene restitueres jeg raskere og kan dermed trene hardere tidligere enn vanlig..

Jeg hadde pakket klart 3 bagger med drakter og utstyr i forkant. Jeg hadde også laget klart matpakker for hele helgen før landslagssamlingen startet. Årsaken er at jeg vil bruke pausene mine til å hvile ordentlig og ikke måtte løpe rundt å finne nytt treningsutstyr eller ta til takke med usunt mat.

Jeg hadde porsjoner med drikke yougurt, banan, nøtter og vann som jeg spiste og drakk i de korte pausene, (ca. 30 min til 1 time). Årsaken er at jeg må ha lett fordøyelig mat som rask gir riktig og hurtig energiopptak som jeg kan omsette allerede i neste økt.

I de lengre pausene, (2 timer) eller etter siste trening for dagen spiste jeg mat som innehold mer fiber, karbohydrater, litt protein som kylling, ris, brokkoli og gulerøtter. I matpakken hadde jeg også grovbrød med ost, skinke, paprika, agurk i tillegg til banan. Årsaken er at når kroppen skal fordøye tyngre fast føde som grovbrød, kylling og kjøtt så bruker kroppen mye energi omgjøre det til energi.
Derfor unngår jeg at «vinningen forsvinner i spinningen».

Practice doesn’t make perfect, only improvement

Jeg syns det var en veldig givende landslagssamling. Wayne Otto fokuserer på mye repetisjon av teknikk slik at den blir best mulig. Vi snakker ikke 10 reptisjoner, men gjerne 50 og  100 på en enkelt teknikk i hver trening. I mitt foredrag «It Aint Over til I win» understreker jeg også dette;
«Practice doesn’t make perfect, only improvement».
Les gjerne mer om foredrag på websiden min.

Jeg er veldig takknemlig og føler meg privilegert av å få lov til å representere Norge og fordype meg så mye i min lidenskap med enormt kompetente trenere og utøvere. Takk til alle sammen som bidro til at denne helgen var en stor suksess og ga meg masse ny motivasjon.

Se video fra tidligere samling her.

Neste konkurranse
Lag NM i Karate skal foregå Lørdag 23 november, kl 12:00 i Berskaughallen i Drammen, (Ingeniør Rybergsgate 115). Dette er en veldig spennede konkurranse for det er ingen vekt eller alder. Det er kun 3 personer på laget og de som vinner 2 av 3 kamper går videre til neste runde. Derfor er lag sammensetningen viktig og rekkefølgen blir ofte veldig interessant. Lurer dere på hva som skjer lenger framover på så kan dere lese på min Terminliste.

Se en kort bildevisning fra Lag NM i Bygdøy i fjor.

Back To Top