Skip to content

Norgesmesterskapet i karate for LAG ble avviklet på lørdag 23 nov i Berskaughallen i Drammen.
Det resulterte i 1 gull og 3 sølv for meg og mine lagkamerater i Tiger KK!
Det var 27 lag med totalt 72 utøvere fra 9 forskjellige klubber som deltok.

TEAM TIGER 2013
Lag NM er et spennende mesterskap for det er ingen vekt eller alder.
Det er kun 3 personer på laget og de som vinner 2 av 3 kamper går videre til neste runde. Derfor er lag sammensetningen viktig og rekkefølgen blir ofte veldig interessant fordi det hender at man får «david mot Goliat» i noen av kampene. Her kan dere se hvem som var på Team Tiger 2013:

 

TIGER VS BÆRUM
Jeg stilte selvfølgelig for Tiger Karateklubb sammen med Halvor Grønvold, Erol Abdicevic med Nima Rofan som reserve på laget. Vi fighter mot Bærum Kampsport klubb og Italienske Jonathan skulle møte vår egen Halvor Grønvold. Halvor tar ledelsen tidlig og styrer kampen bra. Men Jonathan kjemper og klarer å utligne før slutt slik at stillingen ble 5-5. Første kamp ble dermed uavgjort.

Jeg var 2 mann ut og var klar til å kjempe mot Balder Hjerpaasen. Men ettersom Bærum kun hadde 2 fightere på laget bestemte de seg på forhånd for å «brenne» kamp nr. 2. Det vil si at jeg vant kampen automatisk 8-0. Dermed gikk kampen videre med Erol Videovic mot Balder Hjerpaasen.
Erol er 36 år gammel, 195cm og 95 kg mot Balder som er 18 år, 175cm og 70 kg. Men her kjemper unggutten sterkt og tar ledelsen i kampen. Stillingen står 2-0 da Erol utfører en ulovlig nedtakning. Det resulterer i at Erol blir disket og Balder vinner fortjent 8-0.

Begge lagene har nå 1 seier hver og 1 uavgjort hver. For å kåre en vinner må lagene selv velge ut en fighter fra hvert lag som skal gå en ekstra avgjørende kamp. Bærum velger ut Italienske Jonathan som sin utøver og jeg stiller som «ankermann» for Tiger KK. Jeg er sulten og kjemper kompromissløst, som resulterer i 5-0 til meg når tiden går ut. Jeg avgjorde mot Bærum og sikret Tiger dermed en finaleplass.

TIGER KK I FINALE MATCH!

Jeg fighter første kampen i finalen mot Mikael Amroun fra Mizuchi KK.
Men fra start viser det seg at hoveddommer gjør grove dommerfeil.
Etter som kampen går ser jeg at motstanderen får tildelt poeng for de samme teknikker jeg blir straffet for i forrige kamp og det av samme hoveddommer! Jeg velger likevel å bruke min energi på å kjempe mot min motstander og overbeviser de 4 andre sidedommerne.

Derfor klarer jeg å snu kampen fra å ligge under 3-1 til å ta ledelsen med 5-4! Men mot slutten rygger min motstander og drar meg ut av matteområde. Hoveddommer ignorer det og 3 sekunder før slutt diskvalifiseres jeg som leder matchen!
Se video fra noen av høydepunktene og slutten hvor jeg feilaktig diskvalifiseres:

Hverken utøvere, trenere, andre dommere og minimum publikum forstår hvorfor jeg blir disket! Hoveddommer gjør tydelige feil dommerfeil i denne kampen. Det er en skam at en enkelt dommer som får praktisere regelverket slik.

NORGESMESTRE I TIGER KK 2013

Tiger Karateklubb fikk sine Norgesmestre i 2013 så dette preller av som vann på gåsa!
Jeg er stolt over Tiger jentene som vant finalen i Lag kata og leverte en råsterk finaleprestasjon.
Gratulere til alle i Tiger KK og spesielt til Norgesmestrene Silje Berge, Irja Linnerud og Andrine Hilton!

PREMIER LEAGUE FINALE I SALZBURG, ØSTERIKE

Neste mesterskap for meg er Premier League finalen i Salzburg, Østerike på lørdag 30 november.
Her kommer de beste utøverne i verden for å kjempe om tittelen Premier League Champion 2013 og store pengepremeier. Jeg er eneste mannlige utøver som reiser fra Norge for å kjempe i denne tøffe turneringen.

Helgen etter, altså lørdag 7. desember skal jeg fighte i en turnering som heter Battle of the Teams.
Jeg stiller for en Nederlansk klubb som heter Unity 99 fra Rotterdam. Det blir derfor to tøffe og spennende helger framover. Nå blir det full fokus på arbeidsoppgavene fremover!

Back To Top